Avantosuihkun tarina

Parhaat oivallukset syntyvät yllätyksenä. Toisinaan pilvessä.

Panu Vapaavalta harrastaa lentämistä. Matkalla Rovaniemeltä Leville utelias pilotti laittoi sormensa ulos koneen pienestä tuuletusikkunasta. Viileä pilvenhattara sai hänet pohtimaan hienojakoisen vesisumun testaamista kehon jäähdytykseen.

Avantouimarina Panu oli vakuuttunut kylmän hoitavasta voimasta, mutta löytyisikö vesisumusta keino helpompaan ja miellyttävämpään kylmäaltistukseen?

Ideaa testattiin Keksintösäätiön tuella Arctic Power-kylmälaboratoriossa Rovaniemellä ja menetelmä osoittautui erittäin tehokkaaksi. Termobiologian dosentti Pirkko Hiissa Huttunen innostui hankkeesta ja avasi mahdollisuudet hyödyntää parantavaa kylmyyttä paitsi urheilusuorituksista palautumiseen, myös kipupotilaille ja lukuisille eri käyttäjäryhmille.

Tarvittiin vielä muotoilija Harri Koskinen ja hienomekaanikko Harri Joy, jotta menetelmä sai toimivan muodon. Ja tarvittiin Panun tytär Amanda joka lainasi nimensä.

Syntyi Amandan®

Kliinisten tutkimusten myötä Suomen Reumaliitossa, Jyväskylän Yliopiston liikuntabiologian laitoksella ja Työteyslaitoksella vakuututtiin siitä, että Amandan® voi parantaa merkittävästi lukuisien ihmisten terveyttä ja  elämänlaatua tehokkaalla ja miellyttävällä tavalla.

Toimivin resepti on usein yksinkertainen: pakataan kylmää dataa, sopivasti kyseenalaistamista, riittävästi luottamusta sekä oikeat ihmiset. Ja tapahtuu suuria.

Amandan® on kylmästi paras.