Maailman pohjoisin muotoiluviikko Arctic Design Week sekä Arctic Design Capital Rovaniemi ovat myöntäneet Vuoden arktinen muotoiluyritys -tunnustuspalkinnon rovaniemeläiselle Amandan Healthcare Oy:n kylmähoitolaitteelle. Suomessa valmistettava laite on ollut käytössä myös Lahden MM-kisoihin valmistuneella hiihtomaajoukkueellamme.

Järjestyksessään toisen kerran jaettavalla tunnustuspalkinnolla muotoiluviikon järjestäjät Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kehitys Oy haluavat nostaa esiin vuosittain yrityksen, joka on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti hyödyntänyt muotoilua toiminnassaan sekä omaksunut arktisuuden osana liiketoimintaa.

Palkinnon tänä vuonna saava hyvinvointi- ja terveysteknologia-alan yritys Amandan Healthcare Oy on kehittänyt innovatiivisen laitteen, joka voi palkintoraadin mukaan parantaa lukuisien ihmisten elämänlaatua. Raadin mukaan rovaniemeläisyrityksen kehittämä Amandan® -kylmähoitolaite tuo kylmän tieteellisesti todistetut hyödyt kaikkien saataville.

”Amandan tarjoaa mahdollisuuden nauttia avantouintia vastaavasta kylmähoidosta ympäri vuoden helposti ja miellyttävästi omassa kodissa. Vesisumua tuottava laite voidaan myös asentaa suihkuun ilman työkaluja”, raati kiittelee.

Amandanin kehittänyttä Panu Vapaavaltaa raati luonnehtii keksijäksi, joka on kehitysprosessissaan esimerkillisesti hyödyntänyt myös suomalaisen tutkimuksen ja muotoilun huippuammattilaisia. Laite valmistetaan Suomessa ja sen designista vastaa muotoilija Harri Koskinen. Mukana kehitystyössä ovat olleet muun muassa kylmätutkija Pirkko Huttunen sekä Suomen Reumaliitto, Jyväskylän yliopisto ja Rovaniemen Arctic Power – kylmälaboratorio.

”Amandan on Suomessa kehitetty innovaatio, joka on patentoitu myös kansainvälisesti. Sen käytössä on sekä Avainlippu- että Design from Finland-merkit. Nämä ovat yritykselle vahvuustekijöitä myös kansainvälisillä markkinoilla”, toteaa palkinnon Arctic Design Weekillä torstaina 23. helmikuuta luovuttanut Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

Kylmähoidot sopivat melkein kaikille. Kipua lieventävän vaikutuksen lisäksi kylmäaltistus vaikuttaa positiivisesti stressiin, vastustuskykyyn, mielialaan ja unenlaatuun. Kylmä tehostaa myös urheilusuorituksesta palautumista.

”On hienoa, että esimerkiksi Suomen Hiihtoliitto on jo löytänyt Amandanin kylmähoidot. Ne ovat olleet jo osana Suomen maastohiihtomaajoukkueen valmistautumista MM-kauteen”, raati kommentoi.

Nyt toisen kerran myönnetyn Vuoden arktinen muotoiluyritys tunnustuspalkinnon myöntää arktisen muotoilun pääkaupunki Rovaniemi sekä Arctic Design Week. http://arcticdesignweek.fi/fi/arctic-design-capital/

 

LISÄTIETOJA:
Amandan Healthcare Oy
Panu Vapaavalta, toimitusjohtaja
Puh. 045 120 6441
panu@amandan.fi
www.amandan.fi

 

LUE LISÄÄ AIHEESTA MYÖS TÄÄLTÄ:
http://www.rovaniemenkehitys.fi/vuoden-arktinen-muotoiluyritys-2017-palkinto-on-myonnetty-amandan-healthcare-oylle/
http://yle.fi/uutiset/3-9477409